Bebeğin Odası Ne Zaman Ayrılır? Bebeğiniz doğumdan itibaren ilk altı ay sizin odanızda ama kendine ait bir yatakta yatmalıdır. Bu şekilde anne ve babalar sık sık bebeğe bakabilir, nefesini kontrol edebilir. Üstelik anne bebeği daha kolay emzirebilir.
Bebeğin Odası Ayrılıyor
Altı aydan sonra kesin şu yaşta ayırın gibi bir süre söz konusu olmuyor. Eğer bebek altı aylık olduğunda kış mevsimine geliyorsa anne ve babalar onu ayrı odaya bırakamıyorlar. Çünkü her üstünü açtığında yanında olmak imkansız. Bebeği üşütmekten korkmak çok normaldir. Ancak anne ve babalar şunu iyi bilmelidirler ki ; bebeğin yaşı büyüdükçe odasını ayırmak zorlaşacak. Ayrılma konusuna direnci artacak. Bebek 1 – 1.5 yaşına gelmeden bu konuyu çözmenizde fayda var.
Bebeğin Odası ve Yatağı Güvenli Olmalı
Bebeği tek başına bırakacağınız oda güvenli olmalı. Bebeğin yatağı ve etrafı korumalı olmalı ki anne ve babalar da rahatlıkla onu odasında bırakabilsin.
Bebeğin Odası Ne Zaman Ayrılmalı ?
Kararlı Olunmalı! Bebeğe karşı kararlı ve tutarlı olun. Orada yatması gerektiğini anlasın. Başta istemeyecektir. Onunla odasında zaman geçirin, oyunlar oynayın. Odası kapkaranlık olmasın. Bebek orada olmaktan mutlu olsun. Loş bir ışık veya renkli aydınlatmalarla onu mutlu edin. Onu yatağına bırakıp hemen ayrılmayın. İlk günler uyumasını bekleyin.
Sonraları kademe kademe yatağın kenarından uzaklaşır biçimde oturun. Hiçbir zaman kucağınıza almayın. Eğer huysuzluk yapıyorsa okşayıp elini tutun. Sakinleştirin bu onun için yeterli olacaktır. Gece kalkıp yanınıza gelirse onu tekrar yatağına bırakıp uyutun. Asla yanınıza almaya alıştırmayın. Bu durumda onu tekrardan odasına alıştırmanız daha da zorlaşacaktır.
Not : Bebeklerde yürüteç kullanma ne zaman başlanılmalıdır? sorusunun cevabı için bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz.