Başarılı İş Fikirleri Nasıl Ortaya Çıkar?

1946 0

Başarılı İş Fikirleri Nasıl Ortaya Çıkar? diye merak etmediniz mi hiç? Bazı insanlar için yeni iş fikirleri üretmek bir hayli kolaydır devamlı yeni iş girişimlerinde bulunabilirler. Ancak bazı insanlar için bu uzun araştırmalar ve yeni fikirlerin takipçisi olmayı gerektiren bir süreçtir ve yeni iş alanları üretmekte zorlanırlar.

İş fikirleri bulmak, zekâ ve yetenek isteyebilir ama önemli olan devamlı yenilikleri takip eden olmak, kendisini yenilemek ve iş fikri üretmenin yollarını öğrenmektir. Öğrenmek sadece okulda değil, bu alanda bilinçaltınıza yeni kurallar koyarak, fikirlere diğer bir açısıyla bakmayı gerektiren ve iş yaşamınız boyunca sürdürmeniz gerekli olan bir süreçtir. Siz de hangi yolu izleyeceğinizi bilerek başarılı iş fikirleri bulun!

Başarılı İş Fikirleri Nasıl Ortaya Çıkar

Başarılı İş Fikirleri Nasıl Ortaya Çıkar?

1- Problemler

Kişilerin var olan gündelik problemlerine kulak verin. Bunlar çok önemli ve hayati problemler olmak mecburiyetinde değil. Dağınıklıklarını etkileyen basit problemlerine dahi yeni ürünlerle çözüm bulabilirsiniz.

2- Olası problemler

Teknolojinin ve bilimin ilerlemesi ile kişilerin kullanmış olduğu ürünlerden, bu ürünleri sağlamayı başaran enerji üretimine kadar her alan ilerlemektedir. Bu konu da öngörülü olmaya çalışın, şu an için geliştirilen fikirlerin ileride doğurabileceği sorunlara yönelik fikirler üretebilirsiniz.

3- Hayatı kolaylaştıran fikirler

Kahve yapma makinesinin alarmından, fatura ödeme sistemine kadar, hayatımızı kolaylaştıran fikirler üzerinden ilerleyemeye çalışın. İnsanlar için hayatı sadeleştirmek, onların yerine birtakım işleri halletmek rağbet görecektir. İnsanların şikâyetlerine ve gündelik problemlere kulak vererek başarılı iş fikirleri bulun.

4- İşleri zevkli hale getirin

İnsanların en büyük şikâyetlerinden biri, bir iş yaparken onlar için yardımcı olan hiçbir destek olmaması ve işlerinin onlara sıkıcı gelmesidir. Oysa görsel algılarına hitap ederek insanların işlerini daha zevkli hale getirmek bir hayli motive edici ve kolaydır. Bunlara spor yapanlar için geliştirilen, hedef koyan, süre tutan ve komut veren mobil uygulamalar örnek verilebilir.

5- İlgi alanlarınızı işe dönüştürün

İlgi duyduğunuz ve yapmaktan zevk aldığınız yazı yazmaktan, dikiş dikmeye kadar pek çok hobinizi bir iş fikrine dönüştürebilir, bu şekilde hem tutkularınızın peşinden gitmiş, hem bilgi ve yetenek sahibi olduğunuzu düşündüğünüz bir alana yönelerek daha çok başarı kazanmış, hem de yaptığınız işten keyif almış olursunuz.

Ancak hobilerinizi işe dönüştürmenin, insanların hizmetine sunarak eskisi kadar eğlenceli olmayabileceğini, eskiden eğlence için yaptığınız faaliyetlerinizi işe dönüştüğü anda artık belirli bir düzende gerçekleştirmeniz gerektiğini unutmayın.

6- İhtiyaçları karşılayın

Maslow’ un ihtiyaç hiyerarşisini çoğumuz biliyoruz. Temel gereksinimler, ait olma ve sevgi ihtiyacı, kendisini gerçekleştirme ihtiyacı gibi tüm gereksinimlerimiz hayatımızda farklı önem sıraları taşırlar.

Bir girişimde bulunduğunuzda, karşınızdaki kitlenin hangi seviyesine hitap ettiğinizi düşünün ve buna odaklanın.

Başarılı İş Fikirleri Nasıl Ortaya Çıkar

7- Duyguları çözümleyin

İnsanlar kibir, açgözlülük, şehvet, kıskançlık, oburluk, tembellik ve öfke olarak 7 farklı duygu tarafından yönetilmektedir. Hatta karşı koyması en zor duygular olduğu için bunlara, 7 büyük günah da denir.

Bir hizmet veya ürün sunacağınızda kitlenizde bu duygulardan hangisini uyandırabileceğinizi, hangisine hitap edebileceğinizi veya hangileri dizginleyebileceğinizi tespit etmelisiniz.

8- Deneyimler

Kendinizi devamlı yenilemenin ve öğrenme sürecinin ana yolu deneyimler kazanmaktır. Kitaplar okuyarak sizin haricinizdeki girişimcilerin tecrübelerini öğrenebilir, bunları kendi yaşamınızda da uygulayabilirsiniz. Ancak en önemlisi hata yapmaktan korkmadan, olabildiğince çok şey öğrenmek için her alanda deneyimler kazanmaktır.

9- Fikirlerden esinlenin

Başka fikirlerden esinlenmek size fikir hırsızlığı gibi gelebilir. Ancak bunda çekinilecek bir şey yoktur, çünkü unutulmaması gerekli olan diğer fikirleri kendi yaratıcılığınızla birleştirerek ve üstüne yeni eklemeler yaparak sonuçta kendinize ait yeni bir fikir ortaya koyacağınızdır. Örneğin pek çok bilgisayar oyununda gerçekte var olan ve talep gören turizm merkezleri mekân olarak kullanılmakta veya pek çok fantastik kitapta adı ve dünyaları farklı olsa da aynı karakterler yazılmaktadır.